TIPUS DE CLÚSTERS TURÍSTICS:
EN TOTAL HI HA 7 CLÚSTERS TURÍSTICS. AQUESTS ESTAN DESGLOSSATS DE LA SEGÜENT MANERA:
1- Segons la forma de buscar la informació trobem:
· Planificadors: Estan més oberts a les fonts d’informació. Acostumen a viatjar en pacs turístics i allotjar-se en hotels de 4 i 5 estrelles. Generalment, hi trobem més aviat dones.
· Exploradors: Tenen menys tendència a rebutjar les fonts d’informació, tenen menys preocupació pel risc.
2 – Segons la forma de viatjar sociodemogràficament:
· Masses organitzades: Una zona on hi ha molts turistes i per la mateixa motivació hi van en grups organitzats.
· Masses individuals: En una zona on hi ha molts turistes que viatgen per la mateixa motivació, però de forma individual.
· Turisme familiar: Els turistes viatgen en grups de famílies.
3- Segons la motivació:
· Herència cultural: Motivats per la naturalesa, cultura i història. Els visitants solen ser famílies i persones de la tercera edat.
· Ravers: Busquen el plaer sexual, divertir-se i emborratxar-se. Els llocs de trobada són la platja i els clubs nocturns. Majoritàriament practiquen sexe amb altres turistes.
· Shirly Valentine: Volen trobar l’amor i una experiència romàntica.
· Heliolatrous: Motivació de sol i platja. Es passen set hores al dia a la platja.
· Lord Byrontype: Turistes que van al mateix allotjament i restaurant i tenen molt bona relació amb els residents. Els molesten els turistes. Tenen por als canvis.
4- Segons el sentiment de cada turista:
· Sentimental: Senten una obligació moral i/o espirituals per tal de visitar uns determinats nodes o elements turístics. Els afecta més a nivell psicològic que a nivell d’aprenentatge.
· Hereus: Es senten descendents de qui va viure aquell període històric.
· Alumnes: Visiten aquests elements amb ganes d’absorbir el coneixement que els hi poden oferir.
5- Segons l’ interès i el desig dels turistes en funció de si desitgen soledat i tranquil·litat, si es senten estranys o si volen estar en col·lectiu:
· Turisme espiritual: El turista el realitza per tal de coneixe’s a ell mateix i al sentit de la vida.
· Turisme relax: Desconnecta de la rutina per assistir a llocs tranquils i relaxants.
· Turisme esportiu: Inclouen esports de risc com escalades i ràpels i esports sense risc com senderisme i btt.
6- Altres tipologies de turistes:
· Viatger hedonista: Viatge vist com una experiència de plaer al 100%. Només els motiva el fet de viatjar per sentir plaer i poder gaudir de l’entorn sense masses complicacions ni planificacions. Vacances simples i optimistes.
· Viatger oportunista: Poca planificació del viatge. Espera una oferta econòmica per viatjar. Vol unes vacances relaxades sense gastar-se gaires diners. No l’importa no trobar a un mapa la destinació escollida o desitjada. Té una vida professional molt ocupada.
· Turista obligat: Turista obligat a viatjar. El viatge sol estar programat per un familiar o amic o bé també per algun company de feina. Sol ser turisme escolar o de negocis. No busca cap tipus d’informació, ja que no té cap implicació en buscar informació sobre una zona que no ha escollit anar-hi.
· Turista adaptable: Turista que s’adapta molt bé als canvis d’última hora. En cas que hi hagi canvis a allò previst s’adapta o ho soluciona. No necessita previsió i s’adapta a qualsevol company de viatge i també a la destinació escollida. No necessita ni calcula el temps ni mirar als plànols.
7- Segons els usos turístics:
· Developer Tourist: Estranger que compra un terreny i construeix instal·lacions per ús turístic. Sovint retorna al seu país d’origen i rarament s’hi queda.
· Condo Tourist: Juvilat foraster que ve d’un país benestant. Es retira i compra o lloga un habitatge per viure-hi durant un llarg període de temps.
· Itinerant Tourist: Visita la zona en pocs dies i va a l’illa resort (Ambergis Cave), que és la zona on es concentra el turisme pur.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari